Kerk zijn in Coronatijd - lockdown Kerk zijn in Coronatijd - lockdown

De regering heeft een zwaar middel ingezet om verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. De besmettingscijfers stijgen fors. Dit betekent dat we ook als christelijke gemeente in een volgende fase komen: fase lockdown van onze Coronaroutekaart (kijk voor de Coronaroutekaart hier).

We willen als kerk invoelend en met respect voor de samenleving een keuze maken en een bijdrage leveren als kerkelijke gemeente om de Coronabesmettingen en de toenemende druk op hen die werken in de zorg terug te dringen. Daarom is het wijs met zo min mogelijk mensen samen te komen. Dat betekent dat er een aantal diensten komt te vervallen en we iedereen vragen om thuis de diensten mee te beleven. Wel is er ruimte voor gemeenteleden in wat meer kwetsbare situaties om zich toch aan te melden voor een dienst. Denk aan: gemeenteleden die het alleen zijn sterk ervaren, een gezin waarvoor het goed is om toch een keer weer in de kerk te zijn of gemeenteleden die geen goede (beeld)verbinding hebben. Zij kunnen zich opgeven via kerkdiensten@hervormdbergambacht.nl  In ieder geval tot 9 februari zal de tweede morgendienst vervallen. Veel ander gemeentewerk zal niet of op een digitale manier doorgaan.

We beseffen dat de maatregelen, die nog langer zullen duren, ook in Bergambacht veel impact hebben. Voor velen van ons is dat zwaar. Daarom roepen we op vooral ogen en oren open te houden om aandacht te geven aan elkaar. Een telefoontje of eenvoudige groet doet erg veel. Waar het mogelijk is om iets voor iemand in een meer kwetsbare situatie te doen, aarzel dan niet om concreet te helpen en voor de ander te bidden. We weten ons afhankelijk van onze God en Vader en weten dat onze toekomst in Zijn handen ligt.