Open kerk – kunst in de kerk

Op zaterdag 17 december vanaf 10.00 -16.00 uur staan de kerkdeuren van de Laurentiuskerk open. Van harte uitgenodigd om die zaterdag langs te komen en een moment van rust te nemen. En een bijzonder welkom voor degene die misschien niet zo vaak in de kerk komt.

Het is onze ervaring dat juist aan de hand van eenvoudige kunstwerken, die door allerlei verschillende mensen zijn gemaakt, mooie gesprekken ontstaan over het leven, over God en geloof. De afgelopen keren kwamen er best veel mensen langs die even uit de hectiek van de ‘zaterdagagenda’ stapten. Een aanrader dus. Het thema van de expositie is ‘Ruimte’.

In de expositie zijn ook kunstwerken te zien van slachtoffers van seksueel misbruik. Zo willen we ruimte geven voor slachtoffers en hun verhaal en hen laten zien dat we open staan voor hen, juist ook als er misschien nog geen woorden zijn!

Graag zien we u langskomen; stel vragen aan wie je er tegenkomt, stel vragen aan jezelf of wees er gewoon in stilte.