Kerk zijn in Coronatijd Kerk zijn in Coronatijd

Het is verheugend om te zien dat de cijfers van de besmettingen verder dalen. We zijn dankbaar dat daardoor stap voor stap meer dingen mogelijk zijn. Het kan in de komende weken best snel de goede kant op gaan en dat vraagt dan dat we als Coronacommissie goed kijken naar hoe we de beperkingen die er waren, afschalen. We doen dat verantwoord en kijken daarbij ook naar de Coronaroutekaart die we hebben opgesteld in het najaar. We zijn inmiddels van ‘lockdown’ teruggegaan via ‘zeer ernstig’ naar ‘ernstig’. Natuurlijk zijn er nog beperkingen maar het lijkt erop dat er wel steeds iets ten goede veranderen gaat in de komende weken.

 

lees meer »
 
Kerkdiensten via Youtube Kerkdiensten via Youtube
Link naar ochtenddienst van 6 juni: https://www.youtube.com/watch?v=mSiav4CoqwI

Omdat de uitzendingen via kerkomroep vertraagd beschikbaar komen zullen vanaf aankomende zondag de kerkdiensten ook weer via YouTube worden uitgezonden. 
De link naar de uitzending zal worden gedeeld via de website www.hervormdbergambacht.nl. De ochtenddienst is om circa 11:00 uur en de avonddienst is om circa 19:00 uur beschikbaar. 
 
Geef Hoop! Geef Hoop!
Vorig jaar was het plan om mee te doen met de HGJB-GZB actie voor Mozambique ‘Geef Hoop!’ Helaas kwamen de acties in onze gemeente stil te liggen door de lockdown in maart 2020. Tijdens de komende periode ‘Samen op weg naar Pasen’ willen we een aantal acties uitvoeren om geld op te halen voor het werk in Mozambique. Hierdoor zijn we niet alleen verbonden met elkaar in deze lastige periode maar ook met de kerk en mensen in Mozambique. Kijk voor de acties op de actiepagina Geef Hoop!
 
Aanmelden voor kerkdiensten via Kerktijd.nl Aanmelden voor kerkdiensten via Kerktijd.nl
Beste gemeenteleden,

Aangezien we de komende tijd nog te maken hebben met de beperkende maatregelen omtrent Covid'19 hebben we besloten gebruik te gaan maken van een digitaal uitnodigingensysteem. 
Voor de diensten vanaf zondag 6 december 2020 zullen de uitnodigingen worden verstuurd via Kerktijd.nl. In dit bericht vindt u belangrijke informatie over het aanmelden via Kerktijd.nl en een korte uitleg over het uitnodigingensysteem. 
lees meer »
 
Hartelijk welkom Hartelijk welkom

Hartelijk welkom op de site van de Hervormde Gemeente van Bergambacht. Wij maken deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland. (PKN)
Actuele zaken  vindt U in het submenu 'Laatste nieuws
 
 
Hoe kan ik digitaal bijdragen aan de collecte? Hoe kan ik digitaal bijdragen aan de collecte?
Vanwege het feit dat de komende weken geen kerkdiensten worden gehouden, zal er in kerk ook niet gecollecteerd worden. Het werk van de diaconie en de kosten die het college van kerkrentmeesters maken, lopen in de komende weken gewoon door. Wij hopen daarom op uw medewerking om uw financiële bijdrage wekelijks te blijven geven.

Er zijn daarvoor drie opties:
lees meer »
 
Kerk voor het dorp Kerk voor het dorp
Ons gemeentezijn houdt niet op. Samen leven we van Gods genade, in vóór- en tegenspoed. Kent u ouderen of alleenstaanden die in deze crisistijd eenzaam zijn? Neem contact met hen op. En als er praktische vragen zijn weet dat u een beroep kunt doen op Omzien Naar Elkaar. We zijn er voor elkaar!
Een aantal organisaties bieden materiaal aan om met de kinderen of persoonlijk aan bijbelstudie te doen. ABC van het Geloof en de HGJB bieden daarvoor mogelijkheden die de komende tijd aangevuld zullen worden.