Kerk in Coronatijd Kerk in Coronatijd

De verwachting is dat door de Omicron-variant besmettingen explosief zullen toenemen. Er zijn mogelijk minder mensen ernstig ziek, maar de hoeveelheid mensen die wel ziek zal worden, kan enorm zijn. Dat ontwricht de maatschappij; er zijn nu al in het onderwijs en de zorg te veel mensen ziek waardoor de belasting toeneemt. Tegelijk zien we dat de lockdown ook schade toebrengt aan mensen. Vooral bij jongeren is die groot. Veel jongeren hebben gevoelens van eenzaamheid. Er wordt gekozen om ruimte te geven die helpt bij het terugdringen van die schade.

Daarom doen we als Coronacommissie de volgende aanbevelingen om ontmoeting meer mogelijk te maken: ...

lees meer »
 
Uitnodigingen via kerktijd Uitnodigingen via kerktijd
Aankomende zondag (16 januari) zijn er in beide diensten (1e ochtend & avond) 50 personen welkom. Schroom niet om de uitnodiging te accepteren. 

Bent u eerder deze week al uitgenodigd/aangemeld voor a.s. zondag dan blijft u natuurlijk van harte welkom.  Aangezien er nog plekken beschikbaar waren is kerktijd.nl weer gestart. Zodat we met zoveel mogelijk gemeenteleden kunnen samenkomen. 

Verdere versoepelingen worden via de afkondigingen gecommuniceerd. 
 
Lockdown... Lockdown...
Beste gemeenteleden,

Er geldt een lockdown tot 14 januari 2022. Deze maatregelen hebben grote impact op ons land. We willen als kerk daarin onze verantwoordelijkheid nemen maar beseffen ook dat dit de gemeente raakt. Er is teleurstelling en zorg, en allerlei gevoelens en meningen komen boven. Niet in de laatste plaats bij mensen die alleen door het leven gaan en bijvoorbeeld gezinnen met tieners die weer achter een scherm de diensten moeten meemaken.
lees meer »
 
Hartelijk welkom Hartelijk welkom

Hartelijk welkom op de site van de Hervormde Gemeente van Bergambacht. Wij maken deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland. (PKN)
Actuele zaken  vindt U in het submenu 'Laatste nieuws
 
 
Orgelfonds Orgelfonds
Enige tijd geleden hebben we u voorzien van een update over de status van de plannen voor het orgel in ons kerkgebouw. Graag hadden wij rond deze tijd een gemeenteavond georganiseerd om u uitgebreider te informeren over de stappen die we inmiddels hebben gezet. Omdat een dergelijke bijeenkomst gezien de huidige Corona maatregelen niet voor de hand ligt, gebruiken we een andere route om met u in contact te komen. 
 
Hoe kan ik digitaal bijdragen aan de collecte? Hoe kan ik digitaal bijdragen aan de collecte?
Vanwege het feit dat de komende weken geen kerkdiensten worden gehouden, zal er in kerk ook niet gecollecteerd worden. Het werk van de diaconie en de kosten die het college van kerkrentmeesters maken, lopen in de komende weken gewoon door. Wij hopen daarom op uw medewerking om uw financiële bijdrage wekelijks te blijven geven.

Er zijn daarvoor drie opties:
lees meer »