Gemeente zijn in Coronatijd Gemeente zijn in Coronatijd
De regering geeft vanaf 25 september 2021 meer ruimte voor het samenkomen en samenleven. Dit betekent ook dat er in de kerk meer mogelijk is. Daarom willen we opschalen.

Uiteraard willen we dat op een verantwoorde manier doen. Direct met een volle kerk samenkomen leek ons niet wijs. Dat moet worden opgebouwd. Mensen zijn immers gewend aan een bepaalde afstand en kijken heel divers naar het wegvallen van de anderhalve meter. Er zijn gemeenteleden voorzichtiger, bijvoorbeeld omdat ze kwetsbaar zijn, terwijl anderen het liefst weer dichtbij iemand anders willen zitten omdat ze belangstelling hebben voor de ander en het contact misten.

Daarom de volgende besluiten:

• We gaan per zondag 26 september meer mensen in de kerk toelaten omdat het samen gemeente zijn daarmee gediend is.
  • We doen de opschaling in de komende zondagen zodat we weer in een volle kerk kunnen samenkomen. Daarbij kijken we hoe de gemeente reageert en wat mogelijk is. Uiteraard houden we ook de landelijke situatie in de gaten.
  • De erediensten duren in principe ongeveer een uur om goed te kunnen blijven ventileren. Ook de tijdstippen blijven nog zoals nu (8.45; 11.00 en 18.30).
  • We willen in de kerk geen onderscheid maken tussen gevaccineerd of niet gevaccineerd en dus ook niet werken met een corona-app of testen. De gemeente is open voor iedereen en de verantwoordelijkheid ligt bij het individuele gemeentelid. Dus bij klachten blijf je thuis.
  • We houden nog even het systeem van inschrijven. In overleg met de kosters bepalen we bij de verschillende aantallen mensen wat een goede indeling is van de kerk.
  • De koster helpt bij het plaatsen van mensen, dus let vooral op zijn aanwijzingen en schuif zonodig door in de banken.
  • De collectes blijven nog digitaal en bij de deur.
  • Voor het uitlopen van de kerk wordt ook de zijuitgang gebruikt voor het achterste gedeelte van de kerk en de galerij. Het inlopen van de kerk blijft via de ingang onder de toren (voor wie trap kan lopen).

Wees als broeders en zusters sensitief en open naar elkaar. Dat betekent dat je, als je bij iemand in de bank schuift, de ander even in de ogen ziet en checkt of het oké is als je aanschuift. Als je nog ruimte wil om zich heen, aarzel niet om dat dan aan te geven. Het betekent ook dat je respect hebt voor de keuze van het wel of juist niet gevaccineerd zijn. Als je in gesprek gaat daarover, doe dat dan in liefde en met begrip. Ook kunnen mensen het veiliger vinden om nog een mondkapje te dragen. Daarin geven we elk gemeentelid de ruimte. Wees gastvrij voor elkaar!

We zien uit naar gezegende momenten met onze God en de ontmoeting met elkaar. Heb jij of heeft u zich nog niet opgegeven dan vragen we je/u dat alsnog te doen via kerktijd.nl of neem contact op met Wim de Jong (06-53143229).

De Coronacommissie